PT ZORG

Medisch
Pedicure

Waarom naar de pedicure?

Het is lastig om zonder goedlopende voeten door het leven te gaan. We hebben onze onderdanen bij vrijwel alles wat we doen nodig. Het is daarom belangrijk dat we goed voor onze voeten zorgen, maar aan dat laatste ontbreekt het helaas nog wel eens. “Als m’n haar maar goed zit”, is een veelgebruikte kreet, maar datzelfde wordt niet vaak gezegd over de voeten. Wanneer we onze voeten net zo goed zouden verzorgen en ook net zo vaak naar de pedicure zouden gaan als naar een kapper, zouden er heel wat minder voetproblemen in de wereld zijn.

Pijn aan de voeten

Voetproblemen ontstaan namelijk vaak doordat pijn aan de voeten wordt onderdrukt en er gewoon mee wordt doorgelopen omdat “het toch maar om de voeten gaat”. Door ermee door te lopen ontstaan vaak grotere voetproblemen die meestal niet vanzelf meer overgaan, maar in de loop der jaren juist verergeren. Het is dus van groot belang dat u uw voeten regelmatig ofwel zelf controleert of als dat niet (meer) goed gaat, het door een gediplomeerd pedicure te laten doen. Zo kunnen voetproblemen beter en sneller aan het licht komen waardoor ook een goede behandeling eerder mogelijk is.

Ingroeiende teennagels

Vaak ontstaat door het verkeerd knippen van de teennagels kans op een ingroeiende teennagel, die veel pijn kan veroorzaken en in het ergste geval voor ontstekingen aan de nagel en/of de teen kan zorgen. Zaak dus om er zo snel mogelijk bij te zijn en maatregelen te laten nemen door de pedicure. Ook bij kinderen komt regelmatig een ingroeiende teennagel voor, wanneer ze zelf de teennagels gaan knippen. Controleer dus regelmatig de teennagels van uw kinderen wanneer ze deze zelf mogen knippen.

Sporters

Ook voor sporters kan een goede controle door een pedicure belangrijk zijn. De meeste sporters gebruiken de voeten intensief en zullen niet vanwege een blaar of wondje een belangrijke wedstrijd afzeggen. Reden dus ook om de voeten en het schoeisel regelmatig te laten controleren door een pedicure op drukplekken, zodat eventueel van tevoren maatregelen kunnen worden genomen om het ontstaan van bijvoorbeeld blaren te voorkomen. Ook wanneer de sporter geblesseerd is, maar toch een wedstrijd niet kan afzeggen, kan de pedicure hulp bieden door kort van tevoren bijvoorbeeld een drukverband aan te leggen.

Diabetes

Voor volwassenen en kinderen met diabetes kan het soms zelfs van levensbelang zijn om de voeten regelmatig te controleren op drukplekken, blaren of ingroeiende teennagels, omdat deze wanneer ze niet ontdekt worden voor wonden of ontstekingen kunnen zorgen die niet of slecht te genezen zijn.

Kortom: een goede pedicure kan u en uw voeten letterlijk op weg helpen en op de been houden.